Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Visoka i uvjerljiva pobjeda Izviđača u Derventi

Rukometaši Izviđača pobjedom u Derventi nastavljaju svoj pobjednički niz. Mada “Skauti“ nisu odigrali na visokoj razini, ali su, ipak, u završnici susreta došli do uvjerljive pobjede.

Nešto lošiji ulazak rukometaša Izviđača u utakmicu omogućilo je domaćinu da u prvih desetak minuta ostvari gol prednosti (5:4, 9. minuta). Nakon lošijeg otvaranja „Skauti“ podižu ritam i za sedam – osam minuta, serijom 5:0, dolazi do četiri gola prednosti (5:9, 17.minuta).

Derventa u 25. minuti stiže do dva gola zaostatka, ali slijedi nova 4:0 serija Izviđača za šest pogodaka prednosti (9:15, 28.minuta). Do kraja domaći postižu dva pogotka, za rezultat 11:15, s kojim se odlazi na odmor.

U drugom dijelu Izviđač uglavnom kontrolira utakmicu i održava prednost od 6-7 pogodaka da bi u posljednjih 5-6 minuta susreta, torpedirao domaćina, serijom 7:0, i ostvario uvjerljivu pobjedu od 33:20.

Kako smo i rekli, nije to bila neka briljantna igra, ali je bila dovoljna da se uvjerljivo porazi protivnik nakon dugačkog puta od Ljubuškog do Dervente.

Najefikasniji pojedinac Izviđača, a i susreta, s osam pogodaka bio je Milan „Mića“ Vukšić, po četiri pogotka postigli su Amir Muhović i Petar Medić te po tri Doamgoj Alilović, Filip Odak, Dragan Šoljić i Mirko Mišetić.

Vratari kao i uvijek odlični s visokim postotkom obrana od 44,44 %. Ivan Herceg, koji je zamijenio Mateja Mandića, imao je deset uspješni obrana te dva obranjena sedmerca. Ante Grbavac je skupio šest obrana, također je imao dva obranjena šuta sa sedam metara.

Kod domaćina sa po šest pogodaka najefikasniji su bili Slaviša Kosanović i Goran Zemunović, a po tri su gola postigli su Danijel Pejić i Saša Dobrilović.

U sljedećem 22.kolu Izviđač u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom dočekuje rukometaše Maglaja.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021. – 21. kolo.
Derventa, 27.03.2021. u 18:00 sati.

RK Derventa – RK Izviđač Central osiguranje 20:33 (11:15)

Derventa, dvorana SKC “Derventa”, bez gledatelja.
Suci: Nebojša Bejtović i Bojan Burazor (Kozarska Dubica)
Nadzornik: Miroslav Rakar (Topola)

RK Derventa: Ristić, Kosanović 6/1, Dobrilović 3, Lukić, Drinić, Kovačević, Radanović, Pejić 3, Savić, Šmulja, Grahovac 2, Malešević, Tolimir, Pejaković, Zemunović 6/2, Knežević .
Trener: Milorad Bjelošević.

RK Izviđač CO: Herceg (10 obrana, 2 sedmerca), Grbavac (6 obrana, 2 sedmerca), Vukšić 8/8, Alilović 3, Kos, Odak 3, Jozinović 2, Primorac 2, Mišetić 2, Bubalo 1, Ćeško, Šoljić 3, Medić 4, Bebek, Muhović 4.
Trener: Toni Čolina.