Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

„Skauti“ u drugom poluvremenu slomili otpor Gradačca

Rukometaši Izviđač Central osiguranja na dalekom i teškom gostovanju u Gradačcu ostvarili su zacrtani plan. Nakon izjednačene igre i neizvjesnog rezultata u prvom poluvremenu, „Sakuti“ su u drugom zaigrali bolje, slomili otpor domaćina i došli do zaslužene pobjede.

Izviđač je dobro otvorio utakmicu. Golovima Bubala, Kosa, Alilovića i Šaravanje u 5.minuti bilo je 4:2 u njihovu korist. Međutim, ne nastavljaju u istom stilu tako da je Gradačac u 9. minuti poravnao rezultat na 5:5. Sljedećih desetak minuta igralo se dosta neefikasno, odnosno, obrane su bile bolji dio momčadi tako da Izviđač od 8. do 18. postiže samo jedan pogodak (Alilović), a Gradač dva, za prvu prednost domaćina(7:6, 18. minuta). Golovima Kese i Vukšića u 22. minuti prednost je ponovno na strani Izviđača (7:8, 22.minuta).

Ubrzo odgovara Gradačac sa svoja dva vezana pogotka i 24. minuti vodi 9:8. Poravnava Ćeško, ali s brza dva pogotka Gradačac, prvi i jedini put u susretu, stiže do dva gola prednosti (11:9, 28.minuta). Do kraja poluvremena stvar u svoje ruke preuzima Milan Vukšić, s njegova dva uzastopna gola, „Skauti“ poravnavaju rezultat na 11:11, s kojim se odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme kreće s pogotkom Alilovića, ali Gradačac u 36. minuti preko Omeragića stiže do Izjednačenja. Odgovara Izviđač preko Kosa i Vukšića za prednost 14:12 u 38. minuti. Domaćin se ne predaje u 42.minuti utakmica je ponovno u “egalu“ (15:15), ali dalje od toga domaći rukometaši nisu mogli.

Uslijedilo je deset minuta odluke susreta. „Skauti“ su napravili seriju 5:1, pogađali su tri puta Milan Vukšić i dva puta Miloš Kos za četiri gola prednosti (20:16, 54. minuta).

U posljednjih 5-6 minuta Izviđač je kontroliranog igrom sačuvao prednost i zasluženo slavio u Gradskoj dvorani „Skenderija“ u Gradačcu rezultatom 25:21.

Najefikasniji igrač Izviđača a i susreta bio je Milan „Mića“ Vukšić sa sedam pogodaka. Odličnu predstavu su pružili kapetan Domagoj Alilović i Miloš Kos sa po pet pogodaka.

Vratar Haris Suljević skinuo je sedam šutova rukometaša Gradačca, od koji je jedan bio i sedmerac. Prvi put gol Izviđača branio je petnaestogodišnji Aldin Alihodžić i imao jednu uspješnu obranu.

Kod domaćina najviše pogodaka postigao je Slaven Šijaković, šest, a četiri je pridodao Adnan Tufekčić.

Premijer liga BiH, sezona 2021/2022, 4. kolo.
Gradačac, 01.10.2021. u 19:00 sati.

RK Gradačac – RK Izviđač Central osiguranje 21:25 (11:11)

Gradačac, Gradska dvorana „Skenderija“, gledatelja: 50.
Suci: Nedim Lipa (Sarajevo) i Adnan Muhtarević (Živinice).
Nadzornik: Srđan Jović (Doboj).

RK Gradačac: Stojanović, Mehić 1, Hrnjić 3/1, Omeragić 2, Šestan, Đulić 1, Tufekčić 4, Šijaković 6, Pekić, Zrnić 1, Karanović 2, Omić, Pedić, Hrustić 1, Sarajlić, Isić.
Trener: Dado Doborac.

RK Izviđač CO: Alihodžić (1 obrane), Suljević (7 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 7/3, Lukenda, Alilović 5, Kos 5, Odak 1, Keso 1, Bošković, Bubalo 1, Šaravanja 1, I. Pavlović, Ćeško 1, Medić 1, Bebek, Muhović 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: RK Gradačac 6 minuta, RK Izviđač CO 6 minuta.
Sedmerci: RK Gradačac 2/1, RK Izviđač CO 3/3.