Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Rukometaši Izviđača na memorijalnom rukometnom turniru “Edhem Edo Sirćo”

Rukometaši Izviđač Central osiguranje ovaj vikend sudjeluju na trodnevnom rukometnom turniru u Visokom. Rukometni turnir u Visokom pod nazivom Memorijalni rukometni turnir “Edhem Edo Sirćo” održava se u dvorani KSC „Mladost“ u Visokom od petka, 27.08.2021. do nedjelje 29.08.2021. godine.

Turnir održava se u znak sjećanja na prerano preminulog, sjajnog rukometaša i rukometnog trenera, reprezentativca BiH Edhema Edu Sirću.

Prema prvobitnom planu na ovom memorijalnom turniru trebali je sudjelovati šest momčadi čiji je dres nosio Edhem Sirćo. Međutim, sudjelovanje na turniru morala je otkazati talijanska PALLAMANO RUBIERA i slovensko KRŠKO zbog novih epidemioloških uvjeta.

Sukladno odluci domaćina, nakon otkaza talijanske i slovenske momčadi, turnir će se umjesto igranja sa šest momčadi, koje su trebale biti svrstane u dvije skupine, igrati također tri dana, s četiri momčadi po sustavu „svatko sa svakim“.

Organizator turnira je odredio da se utakmice između visočke i sarajevske Bosne, dobojske Sloge i Izviđača, sudionika prvog memorijalnog turniru, igraju prema sljedećem rasporedu:

Petak, 27.8.2021.
16:30 BOSNA SARAJEVO – IZVIĐAČ LJUBUŠKI
19:15 BOSNA VISOKO – SLOGA DOBOJ

Subota, 28.8.2021.
16:30 SLOGA DOBOJ – BOSNA SARAJEVO
19:00 BOSNA VISOKO – IZVIĐAČ LJUBUŠKI

Nedjelja, 29.8.2021.
10:00 IZVIĐAČ LJUBUŠKI – SLOGA DOBOJ
12:00 BOSNA VISOKO – BOSNA SARAJEVO

Trener „Skauta“ za ovaj turnir je odredio osamnaest rukometaša. Za razliku od turnira u Doboju momčadi se priključio i oporavljeni desnokrilni rukometaš Luka Bubalo.

Po dolasku u Visoko delegacija RK Izviđač CO je posjetila Gradsko groblje gdje pokopan prerano preminuli Edhem Sirćo i u znak sjećanja položila cvijeće na njegov grob.