Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Milan Vukšić: Očekujem debi u dresu reprezentacije

Milan Vukšić reprezentativac BiH iz redova Izviđača CO

Rukometaši Izviđača CO superiorno su ušli u drugi dio sezone. U Kupu su uvjerljivo savladali Maglaj, a u prvenstvu rutinski zabilježili tri pobjede: Iskra, Bosna (V) i Slavija.

Prvo ime Skauta u nastavku sezone je mladi Milan Vukšić. Odličan pregled igre, lucidnost, nepredvidivost odlike su koje krase ovog mladog rukometaša. Milan je još jedan od izdanaka Rukometne škole Izviđača.

Euforija koja je vladala za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009 godine glavni je razlog što se moja generacija opredijelila za treniranje rukometa. Prve rukometne korake, kod trenera Darija Mikulića, zajedno sa mnom napravili su: Domagoj Alilović, Mirko Mišetić, Gabrijel Mišetić, Zvonimir Lukenda … Sa 17.godina debitirao sam za prvu momčad kod Silvija Ivandije.

Vaš talenat nije ostao ne primjećen. Prošli ste kroz sve mlađe reprezentativne selekcije BiH a nedavno ste dobili poziv i od novog izbornika najbolje BH vrste Ivice Obrvana?

U kadetskom uzrastu kod trenera Nebojše Golića bio sam i kapetan reprezentacije. Nalazio sam se i na širem popisu izbornika Bilala Šumana no nisam debitirao. Kod Ivice Obrvana nadam se svojim prvim seniorskim minutama u reprezentaciji.

BH selekciju već u nedjelju (14.ožujka) očekuje kvalifikacijski susret u Bugojnu protiv Austrije?

Start u kvalifikacijama nije bio najbolji. Neočekivano smo poraženi od Estonije no pobjedom nad Austrijom možemo napraviti veliki iskorak ka Europskom prvenstvu 2022 godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

Pred Izviđačem je izazovno proljeće, nastupi na dva fronta prvenstvu i Kupu BiH. Borba za naslov sa Borcem i Slogom (D) bit će neizvjesna do samoga kraja?

Sa Izviđačem sam već osvojio jedan naslov u sezoni 2018/19 tako da znam koliko nam to znači. Mislim da imamo povoljniji raspored od Borca i Sloge i da možemo do titule. Na domaćem parketu smo superiorni no u gostima nije lako nikoga pobijediti. U Kupu je sve otvoreno.

Ugovor sa Izviđačem veže Vas do lipnja 2022 godine. Planovi i ambicije?

Svi moji planovi za sada su vezani za Izviđač. Sigurno da bi se volio okušati i u nekom od jačih europskih klubova no time nisam opterećen.

Vrijeme Milana Vukšića tek dolazi. Još jedan dragulj Izviđača uskoro bi mogao krenuti stopama: Buntića, Alilovića, Perića…

G. Skoko/Sportske novosti