Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Konjuh prvi uzeo bod Izviđaču ove sezone u Ljubuškom

Rukometaši Izviđača nakon dugo vremena nisu uspjeli pobijediti svoga suparnika u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom. Momčad Konjuha dobrom igrom je uspjela odigrati neodlučno i zasluženo osvojiti jedan bod što nikome nije uspjelo ove sezone. „Skauti“, nakon Kup utakmice u Banja Luci i velikog emotivnog „pražnjenja“, nisu se uspjeli „rekuperati“ te u utakmici protiv Konjuha nisu prikazati svoje pravo lice. No, ništa nije izgubljeno, još uvijek je sve pod kontrolom, još ne zavise od rezultata drugih. Slijede teške utakmice, ali sve je u njihovim rukama, ali pod uvjetima da budu imali regularne uvjeti za igru.

Utakmica protiv Konjha igrala se na „refule“, bila je to rezultatska klackalica. Uglavnom momčadi su se izmjenjivale u vodstvu s prednošću od jednog do dva gola. Izviđač je serijom 3:0 u 20. minuti došao do dva zgoditka prednosti, ali u posljednjih deset minuta gosti su tu prednost anulirali i čak na odmor otišli s golom prednosti.

Udrugom dijelu ista priča. U posljednjih deset minuta ulazi se pri rezultatu 24:23 za Izviđač, ali Konjuh ozbiljno prijeti i 56. minuti ima prednost od dva gola (26:28). „Skauti“ u 58. minuti poravnavaju na 30:30, Konjuh ponovno vodi, ali uzvraća pogotkom Miloš Kos za 31:31. Nakon toga, priliku za pobjedu su imali i jedni drugi, ali rezultat je do kraja ostao nepromijenjen.

Miloš Kos sa sedam pogodaka bio je najefikasniji u redovima Izviđača. Stjepan Jozinović, Mirko Mišetić i Amir Muhović postigli su po četiri gola. Tri puta uspješni su bili Domagoj Alilović, Filip Odak i Mladen Bošković.

Kod gostiju nerješiva enigma za obranu Izviđača bio je Nikola Grujić s trinaest pogodaka, pet je postigao Nermin Smajić, a o četiri Mirza Modrić i Kemal Hamzić.

Slijedi stanka u natjecanju Premijer lige zbog EHF tjedna, a nakon toga se nastavlja prvenstvo u paklenom ritmu igranja utakmica srijeda subota. Prvi na redu je susret Izviđača s Slogom u Gornjem Vakufu, pa susret s Borcem u Ljubuškom.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021, 25. kolo.
Ljubuški, 25.04.2021. u 16:30 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Konjuh 31:31 (14:15)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, bez gledatelja.
Suci: Marko Miljević i Zoran Petrović (Banja Luka)
Nadzornik: Milenko Turudić (Mostar)

RK Izviđač CO: Grbavac (4 obrane, 1 sedmerac), Mandić (7 obrane, 1 sedmerac), Vukšić 1/1, Alilović 3, Kos 7, Odak 3, Jozinović 4, Bošković 3, Mišetić 4, Bubalo, Pavlović, Ćeško, Šoljić 2, Medić, Bebek, Muhović 4.
Trener: Toni Čolina.

RK Konjuh: Bečić, Knezović, Ahmetović, Grujić 13, Modrić 4, Jelić, Dautović, Smajić 5, Pašalić 3, Memić, Klopić, Hamzić 4, Hajdarević 2, Kamberović.
Trener: Jasenko Omerefendić.

Isključenja: Izviđač 6 minuta, Konjuh 12 minuta.
Sedmerci: Izviđač 2/1, Konjuh 6/4.