Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Izviđač i ovaj put neuspješan u pohodu na osvajanje Kup-a

„Skauti“ ponovno, po tko zna po koji put, nisu se uspjeli domaći pobjedničkog pokala u Kup natjecanju.

Razlog za poraz „Skauta“ u sinoćnjem susretu možemo tražiti u velikom emotivnom pražnjenju nakon prošlotjednog osvajanja titule prvaka BiH. Razlog je možda u velikom broju teških i važnih utakmica u posljednjih mjesec dana. Možda je razlog za poraz i u tome što im je domaćin suparnik u polufinalu jer u polufinalu imati domaćina za protivnika je najteži mogući zadatak. Možda je razlog sudački kriterij i načinu na koji su suci dijelili pravdu u ovom susretu. Možemo konstatirati, jer tako se čini, da je sve skupa pobrojano utjecalo na krajnji rezultat i poraz „Skauta“.

Moramo reći da kod naših momaka volje, želje, htijenja nije nedostajalo. Međutim, teško je igrati i dobiti utakmicu u kojoj da bi pobijedio moraš biti bolji za deset – petnaest „lopti“ . Na kraju to su pokazale suze i nevjerica na licima mnogih mladih „Skauta“ na kraju utakmice, na parketu dvorane, a i u svlačionici.

Posebno emotivno bilo je obraćanje trenera Tonija Čoline svojim igračima u svlačionici nakon utakmice. Odao im priznaje i zahvalnost za rad, predanost, posvećenost, disciplinu, motiv i želji i za sve ostalo što su pokazali do sad, a i ovoj utakmici. Poručio im je da moraju biti ponosni na sebe, na svoj pošten pristup i na sve ono što su učinili do ove i u ovoj utakmici.

O samoj utakmici iznijeti ćemo samo ukratko faktografske podatke.

Kažimo da je utakmica bila po kontrolom „Skauta“ do dvadesete minute, njihova prednost u tom trenutka iznosila je četiri pogotka (7:11). Domaći su u posljednjih deset minuta serijom 8:3 došli do prednosti 15:14 s kojom su otišli na odmor.

U drugom poluvremenu „Skauti“ su ponovno krenuli dobro i u 40. minuti stižu do dva gola prednosti (20:18). Međutim u sljedećih deset minuta domaći, serijom 6:0, preokreću rezultat i dolaze do prednosti od četiri pogotka koju su zadržali do kraja susreta.

U redovima Izviđača pet golova postigao je Milan Vukšić. Domagoj Alilović i Mladen Bošković postigli su četiri pogotka, Miloš Kos i Stjepan Jozinović po tri te po dva Luka Bubalo i Ivan Miličević.

Slobodu do pobjede doveli su Edin Klis s trinaest, Alen Ovčina sa šest te Emir Suhonjić s pet golova.

S ovom utakmicom „Skauti“ su spustili zavjesu na ovu uspješnu sezonu na kojoj im čestitamo.
Slijedi stanka i odmor, a nakon toga ponovno sve kreće ispočetka.

KUP BiH, sezona 2020/2021.
Polufinale,
Tuzla, 29.05.2021. u 18:00 sati.

RK Sloboda – RK Izviđač Central osiguranje 29:25 (15:14)

Tuzla, Dvorana SKPC „Mejdan“, bez gledatelja,
Suci: Dejan Bejran (I. Sarajevo) i Goran Ilić (Doboj),
Nadzornik: Boris Šatordžija (Banja Luka).

RK SLOBODA: Stojanović (10 obrana, 1 sedmerac), Tufekčić, Suhonjić 5, Vuković,Ovčina 6, Pekić 1, Halilković 2, Z. Čajić (1 obrana), Đorđević, Klis 13/6, R. Čajić, Pirić, Karahodžić, Hamzabegović, Milkunić, Bečić 2, Jusić.
Trener: Davor Kadić.

RK IZVIĐAČ CO: Grbavac (4 obrane, 1 sedmerac), Mandić (8 obrana), Vukšić 5, Alilović 4, Kos 3, Odak, Jozinović 3, Bošković 4, Mišetić 1, Bubalo 2, Miličević 2, Pavlović, Ćeško, Šoljić 1, Bebek, Muhović.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: RK Sloboda 4 minuta, RK Izviđač CO 10 minuta.
Sedmerci: RK Sloboda 7/6, RK Izviđač CO 6/5.

foto: tuzlalive.ba