Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

ČOLINA: Svaka nam utakmica puno znači za rast mladog tima

Ljubuški Izviđač je prvi dio rukometne Premijer lige zaključio na trećem mjestu sa 11 pobjeda, jednim remijem i tri poraza.

Mlada ekipa je u tri poraza sva tri puta osjetila gorčinu izgubljenih utakmica sa jednim golom razlike što su sigurno lekcije koje imaju priliku iskoristiti u svoju korist kroz buduće rukometno sazrijevanje, odnosno čak već u proljetnom dijelu prvenstva.

Posljednju utakmicu su Skauti odigrali u prošlu srijedu kad su na svom terenu sigurnom pobjedom protiv Krivaje (37:29) zaključili prvi dio.

Bilo je odlično, imali smo priliku da promoviramo mlađe, da igraju oni koji su manje igrali kroz sezonu, a svi su ozbiljno shvatili utakmicu. Bitno je bilo da se ne desi neko opuštanje. Svi igrači, osim golmana, su se upisali u strijelce, što je postalo tipično za nas, a inače predstavlja rijetkost. To je ono nešto što volim, da se svi u ekipi osjećaju bitnim. Nekad to i ne ide zbog težine utakmice, ali to je u osnovi ono što čini našu ekipu, komentirao je trener Toni Čolina.

Zadovoljan je postignutim u polusezoni koja je za mladi sastav stigla poslije duge natjecateljske stanke zbog pandemije. Naravno, Skauti su redovito trenirali čitavu godinu.

Zadovoljan sam s obzirom da smo u procesu stvaranja ekipe, da pokušavamo premostiti što imamo dosta novih igrača u rosteru, sa novim ulogama, s obzirom da smo od početka bez Nikole Primorca koji je prošle sezone puno dao i nametao se kao jedan od bitnijih igrača. Osim toga polovinom prvenstva smo ostali i bez Amira Muhovića. Ostali su odradili odličan posao. Žal ostaje za nekim bodovima, ali ne smijemo sebi dozvoliti da previše gledamo unazad, nego samo naprijed, istaknuo je Čolina.

Razlika Izviđača i ostalih timova je u mladosti ekipe čiji igrači većim dijelom dolaze iz domaće, ljubuške rukometne akademije, i imaju puno prostora za napredak individualno i kao tim. Upravo od njih je najrealnije očekivati da imaju najveću uzlaznu putanju u rastu ekipe kroz čitavu sezonu.

Svaka nam utakmica puno znači, vidi se razlika između dvije utakmice sa Slobodom, u Kupu prije starta prvenstva (izgubili, op.a.) i nedavno u Tuzli (remi). Mislim da smo puno toga dobili sa ovom polusezonom. Na proljeće opet igramo sa najboljima, do tad će proći dosta utakmica, imat ćemo šansu da se borimo. Naučili smo lekciju da šansa za osvojiti titulu može postojati samo ako svaku utakmicu igramo kao da je zadnja, kazao je Toni Čolina.

Pauza će nam dobro doći

Zasad nije poznato kad starta drugi dio prvenstva u Premijer ligi. Na proljeće će se igrati i kompletno Kup natjecanje.

Čim budemo znali raspored odredit ćemo početak priprema, a okvirni plan je 11. siječnja. Dotad će igrači sami raditi po planu koji su dobili. U trenažnom smo procesu od 20. 7. i nismo imali prekide duže od sedam dana. Pauza će nam dobro doći i u drugi dio ćemo ući jači, kazao je Čolina.

Svi dišu kao jedan

Čolina je izjavio da ga raduje ozbiljnost i pristup pojedinih.

To je put kojim se bori za svoje mjesto u ekipi, puno mi znači taj njihov osjećaj pripadnosti ekipi. Nije bitno igraju li 5 ili 60 minuta, bitno je da svi dišu kao jedan. A u drugom dijelu će biti još jača konkurencija u timu. U prvom dijelu smo izgubili tri meča na jedan gol, ali i to je put i sazrijevanje jer ne možemo sve, i odmah, dobiti.

Er.B./www.Dnevni.ba