Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

“Skautice” druge na memorijalnom turniru “Adela Merdžanić” na Ilidži

Prvi Memorijalni turnir “Adela Merdžanić” u čast prerano preminule legendarne bh. rukometašice Adele Merdžanić odigran je jučer u dvorani “Sabit Hadžić” na Ilidži.

Na turniru su pored organizatora ŽRK Ilidža sudjelovale i ekipe RK Hadžići, ŽRK Krivaja Zavidovići i ŽRK Izviđač.

U prvom polufinalnom susretu rukometašice ŽRK Krivaja savladale su ekipu RK Hadžići Interlogistic rezultatom 23:22 (13:9) u sjajnoj utakmici punoj preokreta i neizvjesnosti.

RK Izviđač je u drugom polufinalnom susretu savladala ekipu ŽRK Ilidža rezultatom 30:29 (11:16).

U finalu su rukometašice Krivaje bile su bolje od ekipe Izviđača i savladale ih rezultatom 35:33 (17:13). Nakon 60 minuta igre bilo je 31:31, a do pobjede su došli Zavidovićanke nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

Nakon završetka finalne utakmice uslijedila je dodjela nagrada za ostvarene rezultate.

Nagrade dobitnicima su dodijelili Nermin Muzur načelnik Općine Ilidža, koji je bio i na čelu organizacijskog odbora memorijala.

Samir Avdić Ministar za sport i kulturu Kantona Sarajevo dodijelio je medalje i pehar ekipama sudionicima, a nagrade su još dodijelili Halil Škaljić, predsjednik ŽRK Ilidža, Hamid Škaljić član UO ŽRK Ilidža, Mirko Čolak član UO Izviđač, Dominko Ilić, dugogodišnji trener i član UO ŽRK Ilidža i Dunja Sikirić, dugogodišnja vratarka ŽRK Ilidža.

Posebnu nagradu za golmana koji podsjeća na Adelu Merdžanić, dodijelila je obitelj Merdžanić.

Osim ekipnih nagrada nagrade su dobili i pojedinci pa je tako žiri za najbolju vratarku turnira proglasio Sajru Hamurović iz ŽRK Krivaja Zavidovići, a nagrada za vratarku koja najviše podsjeća na Adelu Merdžanić, pripala je Medini Klepo iz ŽRK Ilidža.

Titula najbolje rukometašice memorijala je pripala Ani Petrović iz ŽRK Izviđač, dok je za najboljeg strijelca turnira nagradu primila Milica Stamatović iz ŽRK Izviđač.