Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

IZVIĐAČ “UGASIO” ISKRU TEK U ZADNJIH DESET MINUTA SUSRETA

Rukometaši Izviđač Central osiguranja i bugojanske Iskre odigrali su u petak u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom utakmicu u kojoj su strijelci imali svoj dan, ali obrane se nisu pokazale. Sedamdeset dva pogotka u šezdeset minuta igre ili pogodaka svako pedeset sekundi ukazuju na lošu igru u obrani obadvije momčadi.

Utakmicu su bolje otvorili domaći rukometaši i poveli 6:3, nedugo zatim gosti su poravnali na 6:6. Do kraja poluvremena igralo se u ritmu gol za gol i momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, ali ne većem od jednog pogotka. Naročito raspoložen u redovima Iskre bio je Miloš Čekić kojeg nisu mogli zaustaviti domaći obrambeni igrači.

Na poluvrijeme se otišlo s prednošću “Skauta“ od jednog pogotka (21:20).

U istom ritmu nastavilo se i drugom poluvremenu. Trener Toni Čolina pružio je priliku svima, a na vrata je prvi put stao i petnaestogodišnji Aldin Alihodžić koji se iskazao s nekoliko bravurozni obrana. Očito je da ako ovaj mladi rukometaš nastavi s radom, da je pred njim velika rukometna karijera.

U posljednjih desetak minuta „Skauti“ podižu ritam, nekoliko vezanih obrana vratara Harisa Suljevića, pa je prednost Izviđača na koncu susreta iznosila šest pogodaka. Ponovno se, kao i na dvije posljednje utakmice na turniru u Visokom, pokazala napadačka širina, skoro svi su „zabijali“, ali i bilo je dosta nesmotrenosti.

Diano Ćeško sa šest, Berin Keso s pet te Miloš Kos i Petar Medić sa po pet pogodaka bili su najefikasniji „Skauti“.

Daleko najefikasniji igrač susreta bio je rukometaš Iskre Miloš Čekić koji je postigao 15 pogodaka, skoro polovicu pogodaka koju je postigla njegova momčad, dok je šest pogodaka postigao je Arman Ljutić.

Vratari Izviđača skupili su 16 obrana (Ivan Herceg 6, Aldin Alihodžić sedam, te Haris Suljević tri uz obranjen i sedmerac).

Sljedećeg vikenda, ako ponovno ne bude iznenađenja trebala bi krenuti i Premijer liga i da kuriozitet bude veći od 2. kola u kome se „Skauti“ susreću s momčadi Konjuha u Živinicama, dok bi se 1. kolo igralo u srijedu 22.09.2021. godine u kome Izviđač CO u Gradskoj športskoj dvorani dočekuje momčad Gračanice.

Prijateljska, pripremna utakmica
Ljubuški, 10.09.2021. u 16:30 sati.

RK Izviđač Central osiguranje– RK Iskra Bugojno 39:33 (21:20)

Ljubuški, Gradska športska dvorana.
Suci: Žarko Hrstić i Ante Rašić (Ljubuški)

RK Izviđač CO: Herceg (6 obrana), Alihodžić (7 obrana), Suljević (3 obrane, 1 sedmerac), Vukšić 3/1, Lukenda, Alilović 3, Kos 4, Odak 1, Keso 5, F. Pavlović, Bošković 4, Mišetić 2, L. Bubalo 2, Šaravanja 4, I. Pavlović, Ćeško 6, Medić 4, Bebek, Muhović 1, Buntić.
Trener: Toni Čolina.

RK Iskra: Polić (7 obrana), Halilović (2 obrane), Janković 3, Todorović 2, Kahrić, Ljutić 6, Ćekić 15/5, Torlaković 1, Purić 3, Previšić 2, Sošić.
Trener: Amir Šahman.

Isključenja: Izviđač 10 minuta, Iskra 14 minuta.
Sedmerci: Izviđač 1/1, Iskra 6/5.