Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Dragan Šoljić: Iskusniji su od nas, ali i mi imamo svoje prednosti

foto: Amir Ahmeljić

Kako odmiče rukometno prvenstvo Bosne i Hercegovine postaje sve zanimljivije, dobojska Sloga i banjalučki Borac su pokazali u posljednje vrijeme da ni oni nisu nesavladivi, ljubuški Izviđač sa mladim sastavom drži korak, a iza njih je nekoliko ekipa koje će itekako utjecati na poredak u samom vrhu ljestvice.

Izviđač je u prošlom kolu savladao Slogu (D), a onda u srijedu dočekao da i Borac bude poražen u Gornjem Vakufu – Uskoplju, što je dodatno zakompliciralo natjecanje i ostavilo im bolje prilike za nastavak.

Mislim da smo dosad odradili dobar posao iako je sigurno šteta zbog tri kiksa i minimalno izgubljenih utakmica od po jedan razlike. Sigurno da nam je poticaj i posljednja izgubljena utakmica Borca. Sad imamo šansu biti prvi čak i na polusezoni, govori pivot Skauta, Dragan Šoljić.

U timu trenera Tonija Čoline posebno žale za porazima u Maglaju i Živinicama.

Mlada smo i neiskusna ekipa koja u derbi utakmicama pokaže koliko može, a onda prospemo bodove u nešto lakšim susretima, gdje ne bi smjeli. Valjda smo naučili u ove dvije utakmice da nam se više tako nešto ne desi. Doza rezerve u tim susretima je sigurno postojala, iako čestitke protivnicima koji su pobijedili. Čim mi nismo na sto posto angažmana, nije to – to. Nemamo toliko iskustva da tako dobivamo utakmice, smatra Šoljić.

On je u posljednje vrijeme gotovo sam na poziciji pivota gdje nedostaje ozlijeđeni Amir Muhović.

On se vraća na početku sljedeće polusezone. Dosta je naporno, ali “krpimo” se nekako, dobro smo se fizički pripremili ljetos. U napadačkom dijelu mi pomaže Fran Pavlović koji me tu mijenja.

U subotu (17 sati) Izviđač poslije utakmica sa Borcem i Slogom (D) igra još jedan derbi jer sad gostuju Slobodi u Tuzli. To je repriza prošlosezonskog finala Kupa BiH koje je radi pandemije koronavirusa odigrano u Doboju tek početkom ove sezone, odnosno u rujnu. Bolji su bili Tuzlaci sa 29:28. Za Skaute je ovo prilika da im vrate za taj poraz.

Dosta su dobra ekipa, iako su i oni djelomice limitirani zbog ozljeda, posebno Halilkovića. Imaju iskusnu prvu postavu, tako da su dosta jaki bez obzira na to. Iskusniji su od nas, ali i mi imamo svoje prednosti, pa idemo na pobjedu. Kako je rekao trener Čolina, u odnosu na finale Kupa smo pametniji za 13 odigranih utakmica u prvenstvu. Bitno je da uđemo maksimalno angažirano, zaključio je Dragan Šoljić.

Čolina: U gostima ne smije biti opuštanja

U posljednja dva kola prvog dijela natjecanja Skauti igraju sa Slobodom u gostima, potom sa Krivajom u Ljubuškom.

Probat ćemo Slobodi uzvratiti za finale Kupa. Moramo biti oprezni, Sloboda je odlična ekipa, a u gostima ne smije biti opuštanja ni minutu ukoliko želimo pozitivan rezultat, zaključio je Toni Čolina.

Er.B./www.dnevni.ba